fårskinn

Sörby Gård Värmlandsnäs

Fårskinn från Sörby gård

Vi säljer fårskinn från gårdens egna djur. Klicka på bildlänken med fårskinn så kommer du till ett bildspel med de skinn vi har just nu. Dubbelklicka på ett skinn så förstoras bilden. Du får även upp text om individ, ras, färg, ullens längd, skinnets maxlängd samt pris inkl ev frakt.

NÄSTA SKINNLEVERANS BERÄKNAS TILL v11 2018.

 

11st

 

8 Pälsfår. Lamm samt äldre lamm..

3 korsningar PxLF samt PxKt/KSu

Vid beredningen bestäms vilken längd ullen ska ha: oklippta, 35mm eller 17-18 mm. De flesta skinn är tvättbara i maskin. Det gäller oftast inte de oklippta. De trasslar ihop sig i tvättmaskin och är beredda på annat sätt.

 

P = Gotlandsfår, kallas även Pälsfår, är gråa och lockiga. Det är en ras med väldigt lite underull. De blir inte så tjocka och madrasslika. De används ofta till att sy kläder, klä stolar, som dekoration mm. Mjuka och silkiga.

 

Lf - Lantras Finullsfår finns som ras i vit, svart och brun. Ibland fläckig. Rasen har underbart mjuk ull. Dessa skinn är fina som sovskinn till vuxna och barn. De är också bra att sy mössor och vantar av. Mjukt och gosigt. Skinnen känns tjockare jämfört päls-skinnen.

 

K - Köttrasdjur finns i vitt hos oss. De har ofta grov ull, inget att sova naken på. Men finfina att sitta på. Lite madrasslika. Kt - Köttras Texel. KSu - Köttras Suffolk

 

Vi får hem nya skinn från berederiet 4-5 gånger per år.

Vill du få meddelande om när nya skinn kommit så sätter vi gärna upp dig på en e-post-sändlista.